Din cele mai vechi timpuri, omul a căutat să își asigure minimul de confort, reprezentat de nevoile primare: hrană, adăpost,mediu, sănătate. Dacă în ceea ce privește hrana, adăpostul și mediul ambiental, mama natură și-a dat concursul în cel mai pur spirit matern,capitolul sănătate a suferit de-a lungul timpului modificări, influențat de atenția omului la nevoile oferite de mama natură. Iar dacă la începuturi, atenția concentrată spre sănătate era minimală, aceasta a crescut odată cu nivelul de civilizație și confort al vieții.
Astăzi,orice persoană care tinde spre nevoia de recunoaștere, prestigiu, statut social și atingerea unor scopuri personale, se gândește indiscutabil în primul rând la SĂNĂTATE.Prin urmare , atingerea acestui indicator indispensabil , implică atenție sporită la funcționarea impecabilă a funcțiilor organismului.
Apa, aerul și hrana sunt elemente principale care concură la atingerea unui nivel optim de sănătate, și nu se subtituie una, alteia.
Există în societate destule controverse care conchid că nu este neapărat suficient să mănânci, pentru a te hrăni. Hrana, implică un cumul complex de nutrienți, atât de necesari funcționarii organismului, în parametrii normali ( proteine, grăsimi, apă, vitamine, minerale). Alimentele, în vremurile moderne, datorită creșterii cererii de consum, au suferit modificări fundamentale, influențate de parametrii ceruți de noile cereri (termen de valabilitate mai mare, cerere de produs uriașa în contextul unei cantități mult mai mici existența de materie primă, diversitate de arome, gusturi sau texturi etc). Prin urmare, producătorii de alimente, au apelat la cercetători pentru a susține, modifica sau înlocui principii sau proceduri de producție, în vederea susținerii cererii din piață.
Acest lucru, din păcate, nu a însemnat neapărat și menținerea calității produselor ca să nu mai vorbim de nivelul sau valoarea nutrițională. Utilizarea de substanțe adăugate (antioxidanți, conservanți, enzime), derivate vegetale (multe modificate genetic) sau potentiatori de aroma, ce pot fi în mare parte cancerigeni (monoglutamat de sodiu, acid glutamic), a rezolvat o problemă ce ține de CANTITATE, în alimentație, dar nu putem spune că a crescut CALITATEA, ba din contră.
Din acest motiv, piața industriei alimentare a fost splitată în segmentul COMERCIAL ( convențional) și segmentul ORGANIC (bio/ eco).
Ideea care a stat la baza conceptului CODRUL BOIERESC, o reprezintă producerea de alimente cât mai sănătoase, păstrând nivelul nutrițional și de calitate autentic, fără adaosuri artificiale, din respect pentru oameni și viață. Conceptul pleacă de la ideea unui circuit integrat (FERME DE ANIMALE PROPRII, ABATOR PROPRIU, CARMANGERIE PROPRIE) menit să controleze trasabilitatea produselor, după modelul ” FARM TO FORK”.
Încercam să venim zilnic în întâmpinarea clienților noștri, cu o variante de produse care să genereze SĂNĂTATE, după care aspect comercial și termen de valabilitate. Acceptăm orice propunere din partea celor care ne calcă pragul, suntem conștienți că doar împreună putem ajunge la ceea ce ne dorim împreună, dar cu o singură condiție: nu facem rabat de la calitate și de la nivelul nutrițional al produselor.
